Dnes má meniny Branislav a Bruno

10.03.2006 Celý región

Mužské meno Branislav má slovanský pôvod a význam mena je \"bráň slávu\". Nositeľov tohto u nás bežne zaužívaného mena oslovujeme Branko, Braňo.
Bratislava 10. marca (TASR) - Mužské meno Branislav má slovanský pôvod a jeho význam je "bráň slávu". Nositeľov tohto na Slovensku bežne zaužívaného mena oslovujeme Branko, Braňo.

Braňovia reagujú a konajú z hlbokého presvedčenia. Ich osobnosť je uspôsobená čeliť životným ťažkostiam a zabojovať, keď ide o veľa. Sú uvážliví, v tom sa podobajú svojmu totemovému zvieraťu volavke. Duševne dozrievajú veľmi zavčasu. Zvyčajne sú Brankovia rozumné deti s výraznou inteligenciou. Majú pozoruhodný úsudok a spoľahlivú pamäť.

Potrebujú byť milovaní. Mávajú bolesti hlavy aj menšie depresie. Ovplyvňuje ich planéta Mars. Šťastnú farbu majú červenú. Ochranné rastliny cesnak a chmeľ, ochranné kamene chalcedón a karneol.

Mali by sa naučiť ustupovať a chodievať zavčasu spať.
 
Mužské meno Bruno je svätecké, má nemecký pôvod a význam mena je "hnedý vládca". S nositeľmi tohto mena sa stretávame skôr ojedinele a oslovujeme ich Bruno, Brunko. Brunovia žijú vo svete fantázie, ktorá ich odtŕha od skutočnosti. Sú dosť ovplyvniteľní a často sa usilujú vopred ospravedlniť svoje správanie zo strachu, že kvôli nemu budú súdení. Majú výrazný zmysel pre priateľstvo. Z času na čas sa zablokujú a potláčajú city aj svoje umelecké nadanie. Chceli by sa úplne prejaviť, ale bráni im v tom zdržanlivosť ich rastlinného totemu orgovánu. Brunkovia by sa mali odmalička naučiť jasne posudzovať veci a byť odvážnejší. Ovplyvňuje ich planéta Mesiac.
 
 

Vyberte región